Behandeling met paarden

Het is moeilijk met woorden uit te leggen wat ik samen met de paarden voor jou kan betekenen. Het is een eerder gevoel zoals: rustig, vertrouwd, eerlijk, puur, liefdevol en warm.

De ervaring is ook: direct, duidelijk, confronterend en vooral leerzaam.
Het is ‘echt’. Je ziet jezelf, een deel van wie je bent of een stukje wat je bent vergeten,
dit kan zijn bewust of onbewust. De paarden maken het zichtbaar en voor hen is het van belang dat jij het ziet. Dat jij jezelf ziet.

Mijn paard, Okke en ik ondersteunen mensen om in hun kracht te komen, door terug te gaan naar hun ware zelf. Een behandeling met het paard heeft als doel dat iedereen die dat wil, zijn persoonlijke hulpbronnen en kracht weet te vinden en te gebruiken. Het paard is een betrouwbare ‘spiegel’ en geeft op een eerlijke en duidelijke manier feedback op dat wat er zich aandient.

Hoe werkt een behandeling met paarden?

Ik geloof dat iemand in zijn kracht komt als hij oprecht zichzelf is, van zichzelf houdt en zichzelf accepteert zoals hij is.
Het paard is er om iemand meer inzicht te geven in zichzelf. Waarom doe je wat je doet? Wat is voor jou belangrijk?
Waar word je gelukkig van?

Eerst is er de acceptatie van wie je bent en waar je staat.
Van daaruit gaan we op zoek naar oplossingen die voor jou werken. Degene die bepaalt wat werkt voor jou ben je zelf.  
Het paard ondersteunt hierbij. Ik benoem dingen die ik bij jou en het paard waarneem, zodat je je van onbewuste dingen, bewust kunt worden en verwerking mogelijk is. 

Als verwerking heeft plaatsgevonden, gaan we , vanuit het hier-en-nu, kijken naar de toekomst. Je gaat op zoek naar oplossingen die voor jou werken.

 

“De ervaring is: direct, duidelijk, confronterend en vooral leerzaam!”

nl_NLNederlands