Energie gebruiken om je lichaam te genezen is iets wat hier in de westerse wereld vaak als raar en vreemd wordt gevonden, kwakzalverij. Bijzonder eigenlijk, want het is iets heel natuurlijks. Vergelijk energie met bijvoorbeeld de wind, die zie je niet, is voelbaar aanwezig en soms ook niet. Dit is ook zo met energie, je ziet het niet, het is voelbaar aanwezig en soms ook niet. Gebruik maken van het zelf herstellend vermogen van je lichaam is iets waarvan ik bemerk dat het niet “wetenschappelijk” is bewezen en het daardoor niet bestaat. Het moet minstens met een pil of meerdere tegelijk, met of zonder een “bewezen” therapievorm om je probleem, c.q. symptomen op te lossen. Lang leve de farmaceutische industrie die dankbaar gebruik maakt van de heersende angstcultuur en voor alle symptomen wel een passende pil heeft liggen, poc en pod. Het menselijk lichaam is zo knap, zo veerkrachtig, zo bijzonder, neem bijvoorbeeld het zelf herstellend vermogen bij een schaafwond (medivera, 2019) Bloed laat het vuil uit je wond vloeien, daarna brengt het stollingsproces de bloeding tot stilstand. Er treedt vaatvernauwing op, waardoor zich een stolsel met fibrinedraden vormt. Na het stoppen van de bloeding ruimt het lichaam in de ontstekingsfase de dode cellen en micro-organismen op. Dan wordt de verloren lederhuid vervangen door nieuw weefsel en wordt de wond gesloten. De aanmaak van nieuwe bloedvaatjes wordt in deze fase gestimuleerd, omdat de zuurstofvoorziening van het weefsel rond de wond van groot belang is bij het herstel. Het granulatieweefsel dat de lederhuid vervangt, rijpt nog verder uit tot een dun, soepel en wit bindweefsel. Het wondoppervlak wordt kleiner en het litteken sterker.

En voilà, het is alweer klaar, je hoeft hier niets voor te doen of te slikken. Gaat gewoon vanzelf, ik ben dan toch iedere keer weer verbaast over hoe bijzonder mijn of jouw lichaam werkt. En natuurlijk kan je de natuur een handje helpen, ik vraag mij hierbij wel af is het altijd nodig? En hoever is het helpen en wanneer is het overdaad? Krijgt mijn of jouw lichaam de kans om zichzelf te herstellen of nemen wij het al te snel over, want stel je voor dat er iets ernstig gebeurd? In mijn praktijk en met de esse on tour door Nederland heb ik de kracht van het zelf herstellend vermogen vaak mogen zien bij de cliënten, de ongelofelijke veerkracht en de zachtheid waarmee dat mag ontstaan. Lichamen zien veranderen in wat al langer niet meer als voor mogelijk werd gehouden. Uitbehandeld bij fysiotherapeuten en doctoren en na één of een aantal energetische sessies zoveel meer gemak met hun lichaam terugkregen. Blessures en pijn verdwenen, flexibiliteit in en met hun lichaam terugkregen. Hoe dan? Gewoon door te werken met het lichaam samen en de energie. En nee, er is ook hier voor mij niet één vorm of wetenschap die werkt. Ik geloof dat een mens holistisch is, alomvattend. Zo geloof ik dan ook in een holistische aanpak voor, wat er dan ook speelt in mijn en jouw lichaam en leven. Het combineren van informatie, kennis van meerdere sectoren is een werkwijze die mij past. Zoals dr. Dain Heer vertelde tijdens de COP (training: Choices of Possibilities) in Milaan, de energetische body processen van Access Consciousness zijn krachtig. Maar ga nou niet een cellulair memory in zetten als je arm na een ongeluk nog met 2 pezen aan je schouder bungelt. Ga dan naar het ziekenhuis en laat de dokter zijn kundigheid in zetten om je lichaam te helpen. Dat is precies de boodschap die ik hiermee wil geven. Het een hoeft het ander niet te bijten, juist de combinatie van meerdere technieken kan versterkend werken. Maak gebruik van alle methodes die werken voor jou en met eerbied voor je lichaam.

Dit is wat ik nu dan ook doe voor mijn lichaam op dit moment, tussentijds afwachtend op de volgende afspraak met die leuke Hawaï blouse dokter. Mijn lichaam ontvangt energetische lichaam processen, mentale verbale processen waarbij ontwikkeling en groei centraal staan. Oude overtuigingen, ervaringen en belevingen passeren de revue. Issues van nu en uit het verleden die weer mogen uitgelicht worden om het te clearen. Al het ongemak wat dit met zich mee brengt, ik doorleef het en laat het weer los. Soms kan dit intens zijn, heel intens en dan zing ik voor mijzelf; So you have a bad day, The point is to laugh at what you say. (Bad day van Daniel Powter) Ja hier en daar pas ik de tekst een beetje aan en ik weet dit gaat voorbij. Gewoon ademhalen, blijf in deze 10 seconden, geniet van wat er nu is. Wat kan ik nu kiezen? Wat zou,kan ik nu kiezen, als ik geen verleden had? Wat kan ik nu kiezen? Is het van mij? Ik verbaas en verwonder. Hoe bijzonder is het leven, mijn leven. Dankbaar voor alle facetten die mogen uitgelicht worden, dankbaar voor al die prachtige mensen in directe omgeving en (ver) daarbuiten, dankbaar voor de lessen die ik mag leren, dankbaar voor wie ik ben en wat ik doe.

Dit is hoe het werkt voor mij, geen waarheid voor jou en mij is gelijk. Haal eruit wat werkt voor jou en laat de rest bij mij. All of life comes to me with ease, joy and glory.

Lea Klinkhamer

22 juli 2019

Informatie over Poc & Pod, Access Consciousness;

www.accesscounsiousness.com

nl_NLNederlands